Iggy och jag och födelsedagen

Av Jenny Valentines och Joe Gerger

Iggy höll på att lära sig simma. hon gjorde armtag fast benen gick på boten.
Nästa dag var alla i familjen i trädgården. Iggy sa helt plötsligt att hon önskade sig en hamster när hon fyllde år.
Mamma sa att det var evigheter sils hon fyller år.
Efter lunchen gjorde Iggy en önskelista där stod en hamster, en cykel, skor, en fin klänning och en hamster igen och massa saker till.

När Iggy hade tjatat och tjatat efter hennes födelsedag.
Var det äntligen hennes födelsedag.
På morgonen fick hon en lila cykel med tofsar på och en sadel för gosedjur.

Dagen efter så låg det ett väldigt stort paket. Pappa läste det stod att det var till Iggy och Flo. Iggy rycker paketet och öppnar. I paketet låg två skokartonger. Skorna som låg i skokartongen var väldigt kola. Under skorna var de hjul. Dem gick ut för att testa skorna. Dem ramlade rätt så ofta.
Dagen efter skulle hela familjen åka och titta på konst.
Flo frågade om dem fick ta med sig sina rullskor?
De fick dem. I konsthuset var det en backe där Iggy och Flo ville åka ner för. Mamma och pappa ställde sig nedanför backen. Iggy och Flo tvekade först. Men när det väl åkte gick det bra.
När Iggy kom till skolan frågade fröken vilka presenter Iggy hade fått? Iggy sa att hon hade fått en cykel. Fast hon egentligen ville ha en hamster.

När skolveckan var slut frågade fröken Iggy om hon kunde göra henne en tjänst genom att ta hand om skol hamstern under höstlovet. Iggy to hand om hamstern Butter under höstlovet. Men den näst sista dagen på lovet VAR BUTTER BORTA. Den kvällen kunde inte flo sova. Hon hörde Iggy pilla med nått. Flo kikade in i Iggys rum.
Där såg hon att Iggy holde i en skokartong. Hon lyfte upp nått ur den. Det var en hamster. Flo gick in och frågade varför hon hade gömt hamstern i en skokartong. Iggy sa att det var för hon ville inte lämna tillbaka hamstern till skolan. Nästa morgon låtsades Iggy och Flo att inget hade hänt.
SLUT!!!!

Jag tyckte att boken var rolig.

skrivet av Elin🎂😋