Söderparkstreorna

Välkomna in i vårt digitala klassrum!

Gustavs boktips 🤪

Trio i trubbel skuggor i skogen
Det handlar om 3 syskon. Maja, Oskar och Linus. Dom är åtta, tio och tolv år. De ska tälta i natt. Författare Thomas Halling.

Hela familjen skulle cykla till skogen. För att de skulle sova i tält i natt. När de kommer fram började de att med att de drack. Barna fick saft och mamma och pappa drack kafé. Sen satt mamma och pappa upp tältet. Sen ville Maja och Oskar fiska. -Jag kan följa med dem, sa pappa.
Sen gick Oskar, Maja och pappa till sjön.
När de fiskade så fick Oskar nap men när han drog upp den så var det ett ben med tång på. Då blev de först rädda. – Ok nu lugnar vi ner oss, sa pappa.
Sen gick Maja, Oskar och pappa tillbaka till Linus och mamma. Men när de var tillbaka så var Linus och hämtade grillpinnar. Men då så Linus en kniv och blod. Då sprang Linus tillbaka. Då så alla att Linus grät och sprang. – vad är det? sa mamma? Jag så en kniv och blod, sa Linus – Vad det verkligen en kniv? sa pappa. Ja snyftade Linus. – Då kan jag gå och kolla, sa pappa. Så gick han i väg. Det dröjde inte så länge tills pappa kom tillbaka med Linus grillpinnar. – Ni behöver inte vara rädda, sa pappa.
det var inte en kniv det var locket på konservburk, sa pappa.
Det röda var inte blod utan tomatsås, sa pappa.
Nu grillar vi korv, sa mamma.
Så satt dom och grillade korv.
Ho! Sa mamma.
Nu måste vi gå och lägga oss, sa mamma.
Ok! Sa Oskar, Linus och Maja.
När alla utan Maja hade sovit så gick Maja ut ur tältet. Men när hon tittade ut så hon två flickor. De sprang iväg. Då sprang Maja efter de.
Vart ska ni? sa Maja.
Men de svarade inte.
Men när hon kom fram till några stugor. Så hon inte flickorna. Då kände hon en konstig lukt. Hon följde lukten. När hon kom fram. Så hon ett dött djur. Det var en älg.

Jag tyckte boken var spännande och lite läskigt.

Skrivit av Gustav🤯

« »

© 2018 Söderparkstreorna. Tema av Anders Norén.