Söderparkstreorna

VÀlkomna in i vÄrt digitala klassrum!

Gustavs boktips đŸ€Ș

Trio i trubbel skuggor i skogen
Det handlar om 3 syskon. Maja, Oskar och Linus. Dom Àr Ätta, tio och tolv Är. De ska tÀlta i natt. Författare Thomas Halling.

Hela familjen skulle cykla till skogen. För att de skulle sova i tÀlt i natt. NÀr de kommer fram började de att med att de drack. Barna fick saft och mamma och pappa drack kafé. Sen satt mamma och pappa upp tÀltet. Sen ville Maja och Oskar fiska. -Jag kan följa med dem, sa pappa.
Sen gick Oskar, Maja och pappa till sjön.
NĂ€r de fiskade sĂ„ fick Oskar nap men nĂ€r han drog upp den sĂ„ var det ett ben med tĂ„ng pĂ„. DĂ„ blev de först rĂ€dda. – Ok nu lugnar vi ner oss, sa pappa.
Sen gick Maja, Oskar och pappa tillbaka till Linus och mamma. Men nĂ€r de var tillbaka sĂ„ var Linus och hĂ€mtade grillpinnar. Men dĂ„ sĂ„ Linus en kniv och blod. DĂ„ sprang Linus tillbaka. DĂ„ sĂ„ alla att Linus grĂ€t och sprang. – vad Ă€r det? sa mamma? Jag sĂ„ en kniv och blod, sa Linus – Vad det verkligen en kniv? sa pappa. Ja snyftade Linus. – DĂ„ kan jag gĂ„ och kolla, sa pappa. SĂ„ gick han i vĂ€g. Det dröjde inte sĂ„ lĂ€nge tills pappa kom tillbaka med Linus grillpinnar. – Ni behöver inte vara rĂ€dda, sa pappa.
det var inte en kniv det var locket pÄ konservburk, sa pappa.
Det röda var inte blod utan tomatsÄs, sa pappa.
Nu grillar vi korv, sa mamma.
SĂ„ satt dom och grillade korv.
Ho! Sa mamma.
Nu mÄste vi gÄ och lÀgga oss, sa mamma.
Ok! Sa Oskar, Linus och Maja.
NÀr alla utan Maja hade sovit sÄ gick Maja ut ur tÀltet. Men nÀr hon tittade ut sÄ hon tvÄ flickor. De sprang ivÀg. DÄ sprang Maja efter de.
Vart ska ni? sa Maja.
Men de svarade inte.
Men nÀr hon kom fram till nÄgra stugor. SÄ hon inte flickorna. DÄ kÀnde hon en konstig lukt. Hon följde lukten. NÀr hon kom fram. SÄ hon ett dött djur. Det var en Àlg.

Jag tyckte boken var spÀnnande och lite lÀskigt.

Skrivit av GustavđŸ€Ż

« »

© 2018 Söderparkstreorna. Tema av Anders Norén.