Söderparkstreorna

Välkomna in i vårt digitala klassrum!

Maltes boktips📚📚🤓

Tusen tips till en som är KÄR.

Det är en pojke som heter Rolf han är kär i en flicka som heter Ofelia dom bor i Paris. Hela klassen ska på en utställning där dom ska kolla på massa tavlor. Sen när dom kommer fram till en tavla så tycker Rolf genast att det är spännande. Magister-Pappi säger att det är Mona Lisa på tavlan. Det är Leonardo da Vinci som har gjort den ungefär för 500 år sedan.

En stund senare så går dom till en annan tavla den tycker inte Rolf är så fin. Då ropar retstickan Hugo kolla inte på brösten. Då säger Magister-pappi sluta Hugo det är inte roligt.

När dom ska gå tillbaka till skolan så går dom in till klassrummet. Där har Magister-pappi förberett till i morgon. Dom ska måla.

Nästa dag så ska de öva till deras utställning.
Klassen ska måla av magister pappi. Då förvandlar Rolf sig till Erolf. Erolf är en superhjälte varje gång Rolf börjar drömma så förvandlar han sig till Erolf. Han börjar och blir fort klar när han går fram till Magister-Pappi och ska visa målningen så står Hugo där. Han ropar högt för hela klassen kolla vilken ful flodhäst Rolf har målat. Då börjar klassen skratta. Då blir Rolf sur och börjar gråta.

Nästa dag så ska Magister-pappi visa vad dom ska ha som läxa till nästa vecka. Det är att dom ska ha en utställning. De ska göra så att dom ska måla en porträtt. Sen ska dom lämna in det till magister-pappi.

När Rolf kommer hem så går han direkt till Ofelias och Ahmeds fruktstånd. Där ska han fråga Ofelia om han får måla av henne till klassens utställningen. För Ofelia går inte i Rolfs klass. Ofelia säger att det är okej att Rolf målar av henne men jag kan inte idag. Då går istället Rolf till Aramis. Det är Rolfs bästa vän men nu ligger han på sjukhus Och har inget hår.

En stund senare så kommer Rolf fram. Rolf hår också handlat en blomma och ett mjölkchoklad. När Aramis får chokladen och blomman blir han glad. Sen så pratar dom en liten stund om hur de är att vara på ett sjukhus. Nu ska Rolf gå hem men då ropar Aramis VÄNTA undrar du inte varför mitt hår har försvunnit. Det är för att när jag blev sjuk så försvann dom flesta cellerna i min kropp. Men snart så växer håret ut igen. När Rolf kommer hem så äter han kvällsmat och sen går han och lägger sig.

Nästa dag så är det helg och då är det dags att måla. Och då rusar Rolf till Ofelia fruktstånd. När han kommer fram så så satt Ofelia där redan med ett äpple i handen. Dom ska måla henne med ett äpple i handen. När dom är klara kommer Ahmed han vill se hur målningen blev. Han så med hög röst det ser ut som en häst då när Ahmed säger så vill också Ofelia se. Hon tycker också att det ser ut som en häst.

En stund senare när Rolf kommer hem så lägger han sig i soffan. Då frågar pappa hur är det med dig du är väl inte sjuk. Nä nä det är jag inte men det är bara att jag att jag har fixat en grej men det går helt åt skogen nu säger Rolf. Pappa springer upp från trappan och in till sovrummet och ropar kom Rolf jag vill visa dig en sak. Rolf springer också upp för trappan och där sitter pappa med en Picasso bok. Pappa läser boken för honom det står att Picasso hade en bra fantasi. Han skulle inte måla perfekt de som var de viktiga var att det skulle bli vackert.

Nästa dag så kommer Rolf rusande ner för trappan han sjunger jag är Picasso jag är Picasso. Han kommer fram till Ofelias och Ahmeds fruktstånd och där sitter Ofelia redo. Han börjar måla men han gör inte så noga med målningen. Men han börjar göra mer och mer noggrannare. När han är klar så kommer Ahmed han säger att det också ser ut som en häst. Då säger Rolf har du ingen fantasi?
Det här är Ofelia hästen hon har en klänning. Jaha säger Ahmed. Då vill också Ofelia se hon blir jätte chockad. Den är jättefin säger hon. Tack vad snällt.

Nästa dag så ska dom visa upp alla målningar.
Rolf börjar ropa högt NU KOMMER DOM.
men han får vänta en liten stund på Ofelia och Ahmed. Men en stund senare så kommer dom. Rolf, Ofelia och Ahmed går direkt in till alla tavlor då ser dom att det är tomt där inne. Men det var det inte för vid ett hör står alla och kollar på Rolfs tavla.

Jag ger boken ⅗ för att den inte var den sortens bok jag gillar. Men det var ändå ok.

 

skrivet av Malte🤓🤗😁😇

« »

© 2018 Söderparkstreorna. Tema av Anders Norén.