Tusen tips till en som är kär av: Eva Susso

Boken handlar om en kille som heter Rolf. Rolf bor i ett väldigt lyxigt hus i Paris. I huset bor även Rolfs pappa Gaston, Mamma Louise, Storasystern Ines, Madam Marie och mormor Clara. Rolfs bästa vän heter Aramis. Rolfs värsta fiende heter Hugo.

Idag är klassen på museum. Magister Pappi visar en väldigt berömd tavla som heter Mona Lisa. Tavlan är skyddad av glas. Hugo frågar om någon har försökt stjäla Mona Lisa någon gång. Magister Pappi svarar ja. Konstnären av Mona Lisa heter Leonardo da Vinci. När Rolf ser på Mona Lisa så tänker han på Ofelia. Hon ler också sådär mystiskt. Magister Pappi berättar att klassen ska ha en utställning. Fast alla i klassen ska måla en tavla. Rolf tänker måla av Ofelia. Nu går det till cafeterian. Rolf köper en kaka med citronkräm och ett glas saft. Denise köper en jordgubbsmaräng och en läsk. Idag ska Rolf åka och köpa färger och penslar. Ines följer med Rolf till affären. Det finns jättemånga olika färger. Till sist blir det en kolpenna, några färger och en vit duk. Påsen är tung. Rolf får låna en resväska av mormor Clara. Hon har jättemånga för hon har ju turnerat i poker. Rolf går till den lilla fruktbutiken. Rolf frågar om han får måla av Ofelia. Ofelia vill gärna att Rolf målar av henne. Ofelia kammar håret och fixar till. Nu börjar Rolf med att måla. Nu har det gått en halvtimme. Ahmed (Ofelias pappa) och Ofelia tycker att det ser ut som en häst. Rolf försöker att inte börja gråta. Nu är Rolf hemma. Rolf berättar för Gaston vad som har hänt. Gaston berättar om en konstnär. Som gjorde väldigt många självporträtt. Fast det blev inte alls likt personen. Den konstnären hette: Picasso. Rolf blev inspirerad. Idag ska han till fruktbutiken igen. Rolf fortsätter. Till sist blir han klar.

Idag är utställningen. Rolf ser att mamma, pappa och mormor Clara kommer. Nu kommer även Ofelia och Ahmed. Alla kommer och tittar på Rolfs fina tavla. Till sist kommer mormor Clara och tittar på Rolfs tavla och säger: Kan någon förklara vem det är som har gjort den här knasiga hästen?

Jag tyckte boken var bra för att den var rolig.

Skrivit av: Agnes💕