Söderparkstreorna

Välkomna in i vårt digitala klassrum!

Vides boktips📕📚📝

Vår trädkoja med 13 våningar

Författare: Andy Griffiths och Terry Denton

Det handlar om två pojkar som bor i en trädkoja med 13 våningar de heter Andy och Terry. Innan bodde de på ett zoo med apor. Fast nu bor de i en trädkoja. I trädkojan finns en bowlingbana en genomskinlig swimmingpool en bassäng full med människoätande hajar, lianer man kan svinga sig i och ett spelrum och ett underjordiskt hemligt laboratorium det börjar med att Andy gör jättebananer för han tycker det är coolt han har byggt en maskin som gör bananer stora.

Dagen efter målar Andy en katt, därefter kommer Terry han frågar: varför målar du Fluffy? Då säger Andy att det är för att den kommer flyga. Terry tror inte Andy. När han har målat klart släpper han den ner från kojan Terry kastar sig för att fånga men då ser han att det växer ut vingar på Fluffy.
Nästa dag så träffar de herr Stornäsa han är jättearg han vill att Andy och Terry ska skriva en bok till han. Det ända de kan säga till Stornäsa är ja.

Senare är de hemma de börjar att skriva boken men helt plötsligt kommer brevbäraren. Han ska ge ett paket till Andy. Han öppnar paketet då säger han att hans sjöapeägg har kommit han ska kläcka dem. Terry säger att de ska skriva boken och inte kläcka sjöapornas ägg. Andy lyssnar inte han bara sticker iväg.

Senare går Terry till Andy han går ner till laboratoriet där sitter Andy, han har byggt en maskin som mäter ut exakt hur mycket vatten det ska vara. Det tar flera milljontals år.
Äntligen är det klart sa Terry. Då sa Andy att han måste hälla i mat så dem kläcks. Då säger Terry…….. och nu ska du hälla exakt med mat eller hur? Precis. När äggen kläcks kommer en jättestor. De andra var jätte små. Helt plötsligt åt den stora alla små. Den började växa jättemycket. Så vi hämtade en skål, helt plötsligt växte den. Tillslut fick vi lägga den i badkaret där sluta den växa. Då sa sjöapan att hon inte var en sjöapa utan en sjöjungfru. Då blev Terry kär i sjöjungfrun. Då gick Andy. Fast innan han gick hörde han att de satt och pussades. Han stannade kvar bakom dörren. Då säger sjöjungfrun att Terry kan följa med henne då säger Terry ja. Han går ut för att han ska säga hejdå till Andy, DÅ SPRINGER! Andy ner. När Terry också har gått ner går Andy uppåt. Dörren står på glänt han tittar in till sjöjungfrun då ser han att det inte är en sjöjungfru utan ett monster. Andy blev jätteförvånad. Men han stannar kvar.

Senare ser han att monstret typ byter form till en sjöjungfru igen. Han springer ner för att varna Terry. Hon kom fel i posten säger Andy och att det är en monster. Då slänger de ut sjöjungfrun.
Nästa dag skriver de en bok den heter Super Finger.
Det handlar om ett finger som räddar alla folk. Helt plötligt kommer en jättestor gorilla den vill åt jättebananen.
Tillslut kommer Fluffy och hennes vänner för att de skulle ha jättegorillan.

Slut

Jag tyckte boken var jättebra, för att den var rolig och spännande.
Jag ger boken ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️av 10 stjärnor

Skrivet av Vide🤩🇸🇪

« »

© 2018 Söderparkstreorna. Tema av Anders Norén.