Söderparkstreorna

Välkomna in i vårt digitala klassrum!

Veras boktips 🐎

Teddy en sommardag.
Av Lin Hallberg och Margareta Nordqvist.

Det handlar om en tjej som heter Elsa hon har en storasyster som heter Mikaela. De har fått en lammunge av sina grannar. Elsa har en häst som heter Teddy och hennes storasyster har en häst som heter Santos. Dem har en lillebror som heter Isak han är jätteliten.
En morgon så är både Isak och lammungen hungriga då får Elsa mata lammet och hennes mamma får mata Isak.
Sen går Elsa ut till Teddy hon tänker att Teddy och hon är på hopptävling.
När de går in igen så säger mamma att lammet ska flytta ut i stallet. Elsa och Mikaela fixar en mysig sovplats åt lammet. De tänker på vad lammet ska heta. De kommer på att den kan heta Bäbben.
De går in och säger att lammet ska heta Bäbben.
Då säger mamma att de kan sova med Bäbben. Och det gör de.
Nästa dag så sover Bäbben bara. Det ska göra hindren med sin låtsaspappa Johan. De tar fram brädor och gör vid de. Sen målar de dom. Medans de torkar så kommer Mikaela på att de kan rida barbacka. Elsa är rätt så nervös. Men sen tar hon Teddy och tränsar honom.
De är väldigt svårt i början men då rycker Mikaela till i Teddys träns och då börjar han att gå. De rider in i en skog där kommer de till en lång skogsväg där galopperar de.
Men sen skrittar de upp för backen. Sen rider de hem. De sover i stallet. De ser ett par skuggor men de är bara deras katter de vill mysa och det gör de.
Nästa dag så är det avslutning då bjuder Elsa hem alla sina kompisar på sin pappas kondis. Där är det massa godsaker de fick ta vad de ville. Men tillslut var alla mätta på godsaker.
Men sen börjar Kajsa berätta att hon ska på ridläger då berättar Elsa att hon ska rida i skogen barbacka. Då blir de osams men då säger Elsa att det skulle vara roligt med ridläger. Då blir de sams igen.
Nästa dag är det Elsas födelsedag. De kommer in i hennes rum och sjunger när hon öppnar första paketet så ligger det en väst där i. I nästa paket är det papper jättemycket papper. Men sen ser hon något det är ett eget ridläger för Elsa. Elsa och Mikaela går ut till hästarna och gör de färdiga och Elsa har sin väst på sig. Nu börjar ridlägret säger Mikaela. De travar ut i skogen. I skogen ligger det massa grenar de ska hoppa över. I början var det lite läskigt men sen inte.
De går hem igen och fixar med hästarna då kommer Elsas mamma med Isak på magen. Men sen ska de rida iväg igen. Sen rider de till en sjö. Mikaela rider med Santos i vattnet men Teddy vågar inte gå i vattnet. Då tar de en macka och rider medans de äter. De går hem igen. Men nu ska de rida till Ängalyckan. Där får Elsa ställa Teddy i en box. Hon ska rida Santos. De börjar med några varv och sen ska de hoppa. Det går bra att hoppa.
När de var färdiga tog de in hästarna. Elsa fick ta Lajka hon är jättestor tycker Elsa. När Elsa ska borsta Lajka så når elsa upp på Lajkas rygg.
Sen går hon till Teddy som står i en annan box. Men Teddy vill inte prata. Då ställer Elsa fram en hink med mat då börjar Teddy äta.
Nästa dag så är det dags att lära Teddy att bli lydig. I början så är han trött och trög och vill inte gå igång. Men då rider de runt paddocken och sen på hoppbanan de går bra att hoppa med Teddy. Sen är det dags att rida hem igen. Men sen ser Mikaela att det var hönor där Elsa blev jätteförvånad och glad.
Men de hade inte börjat lägga ägg än. Elsa gick upp på sitt rum och ringde Kajsa och berättade att de hade fått höns men Kajsa kunde inte komma då kom hennes mamma in och trösta henne och sa att hon kunde hänga med på hopplägret Elsa blev jätteglad.

Jag tyckte att boken var bra för den var spännande och rolig och att det hände många saker.⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Skrivet av Vera

« »

© 2018 Söderparkstreorna. Tema av Anders Norén.